logo Zwanger in Antwerpen

Huis van het Kind

Elke dag zetten verschillende overheden, vrije beroepen, middenveldorganisaties, vrijwilligers en burgers zich in voor (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren. Met de Huizen van het Kind willen we de krachten bundelen zodat meer gezinnen beter ondersteund worden.

Website Huis van het Kind Stad Antwerpen 

 

Wekelijks vind je spreekuren 'Zwanger en geboorte' in de verschillende Huizen van het Kind:

Heb je net een kindje gekregen? Of verwacht je een kindje? Kom dan naar een spreekuur 'zwangerschap en geboorte' in een Huis van het Kind. Je hebt er een gesprek met een vroedvrouw of verpleegkundige. Je krijgt informatie over onder andere anticonceptie, borstvoeding, flesvoeding, fysieke kwaaltjes tijdens de zwangerschap en krampjes bij de baby.

Voor wie?

  • Voor ouders met een baby.

  • Voor iedereen die een kindje verwacht.

Gratis of betalend? Het spreekuur is gratis.

Afspraak maken? Je moet geen afspraak maken. Je kan gewoon langskomen.

Waar en wanneer? Kijk hier om te weten wanneer je waar terecht kan.

 

Spreekuur Groeipakket en administratie rond de geboorte:

Voor meer info rond het groeipakket en hulp bij deze administratie, kan je in een aantal Huizen van het Kind terecht. Waar en wanneer vind je hier.

 

Zittingen van het Aanspreekpunt Kwetsbare Zwangeren (OCMW sociaal centrum Plein) in de Huizen van het Kind:

Een medewerkster van het Aanspreekpunt Kwetsbare Zwangeren komt normaal regelmarig spreekuren doen in Huis van het Kind Pothoek en Kiel. Je kan er dan terecht voor alle vragen rond een waarborg ivm dringende medische hulpverlening, wanneer je geen verzekering of mutualiteit hebt. 

 

Tags