logo Zwanger in Antwerpen

Waar kan ik terecht?

Huisartsen

Je kan in principe altijd bij je huisarts terecht als je je zorgen maakt over je eigen gezondheid en herstel en de gezondheid van je baby.

Heb je nog geen huisarts? Je mutualiteit kan je vast informeren over huisartsen in je buurt.

Vroedvrouwen

Een vroedvrouw kan na je bevalling thuis langskomen om jou en je baby na te kijken, te helpen met je borstvoeding, enz.

Je vindt een vroedvrouw in je buurt hier.

Je kan ook terecht op de spreekuren zwanger en geboorte in de Huizen van het Kind.

Gynaecologen

Als je bevallen bent met een gynaecoloog, ziet hij/zij je graag 6 weken na je bevalling terug om te kijken of je goed herstelt. Wanneer je klachten krijgt waarover je je ongerust maakt, kan je er natuurlijk ook eerder terecht.

Je kan een gynaecoloog in je buurt vinden via je mutualiteit of het ziekenhuis in je buurt.

Nova Vida

Nova Vida is een initiatief van de opleiding Vroedkunde van AP Hogeschool Antwerpen. De leiding is in handen van lectoren: vroedvrouwen met een professionele opleiding en jaren praktijkervaring.

Studenten Vroedkunde voeren de consultaties uit. Zij worden steeds begeleid door een ervaren lector. Op deze manier doen de studenten ervaring op in hun vakgebied.

Meer info?

Consultatiebureaus van Kind&Gezin

Hier kan je met je kindje terecht voor de opvolging van z’n ontwikkeling, vragen rond opvoeding en voor kosteloze vaccinaties.

Meer info?

Huizen van het Kind

In de Huizen van het Kind kan je terecht op de spreekuren Zwangerschap en geboorte waar vroedvrouwen je vragen beantwoorden.

Kijk zeker ook eens naar het aanbod van workshops om samen met kindje te doen, of naar de ontmoetingsmomenten zoals Mamacafé's die er doorgaan. Ook in onze kalender vind je alle activiteiten terug!

ECK De Kraamvogel

In Expertisecentrum Kraamzorg De Kraamvogel kan je terecht met al je vragen rond zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd. Je kan ons contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefoon (03 238 11 00) of je kan binnen springen tijdens onze inloopmomenten op woensdag en vrijdag van 9u30 tot 14u. 

We bieden een ontmoetingsruimte, een babbeltje en een luisterend oor, een bibliotheek, een draagpunt waar je draagdoeken kan uitproberen en kan lenen, leuke workshops,... Je kan ook bij ons terecht voor een Zorgen- en Twijfelsgesprek. Neem een kijkje op onze website!

Tags