Geen toegang/drempels tot gezondheidszorg

Als het moeilijk voor je is om naar huisarts, vroedvrouw of gynaecoloog te stappen voor de opvolging van je zwangerschap ( omwille van weinig geld, een verslaving, een onzeker verblijfsstatuut of welke reden dan ook) kan je terecht bij Kind en Gezin. De verpleegkundigen kunnen gratis op huisbezoek komen en/of je komt naar een prenataal steunpunt. De eerste keer dat je langs komt, bekijken ze samen met jou wat jou kan helpen. Voor een afspraak: bel de Kind&Gezinlijn: 078 150 100

  • Prenataal Steunpunt Pothoek: Pothoekstraat 112, 2060 Antwerpen
  • Prenataal Steunpunt De Wijk: Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen
  • Prenataal Steunpunt Kiel: Atletenstraat 80, 2020 Antwerpen

Voor algemene vragen rond gezondheid, kan je ook terecht bij Dokters van de Wereld: enkel op afspraak na aanmelden via het telefoonnummer: 0490/56.06.39 van 9u-16u. Patiënten zonder belkrediet of die niet in staat zijn om te bellen, kunnen uitzonderlijk langskomen tussen 9u-16u om zich aan te melden..

Specifiek voor wie geconfronteerd wordt met VGV (vrouwelijke genitale verminking), gedwongen huwelijk en andere vormen van gendergerelateerd geweld, is er GAMS. Iedereen, ook wie niet over een geldige verblijfsvergunning beschikt, kan gebruik maken van de diensten.

Voor sekswerkers is er Violett: hier vind je gezondheidszorg en hulpverlening. Daarnaast kan je al sekswerker ook terecht bij Cherut als je zou willen kiezen voor een andere manier van leven.

Tags