logo Zwanger in Antwerpen

Infosessies tijdens de zwangerschap

Vaak is het fijn om tijdens je zwangerschap met andere zwangere vrouwen samen te komen en tegelijk iets bij te leren over zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd. Dit kan op deze plaatsen: 

ECK De Kraamvogel

In De Kraamvogel gaan heel wat activiteiten door die je tijdens de zwangerschap kan doen. Meer info?

Nova Vida

In het Geboortehuis van de AP Hogeschool gaan ook infosessies door, ze zijn steeds gratis. Meer info?

Mutualiteiten

De mutualiteiten organiseren ook vaak infosessies. Kijk even op de website van jouw mutualiteit.

Huizen van het Kind

In Antwerpen zijn er 16 Huizen van het Kind waar je terecht kan met al je vragen over zwanger worden, zwanger zijn, het ouderschap en je kinderen. Ook hier gaan regelmatig infosessies door. Je vindt ze op deze website terug onder het kopje 'Kalender'.

In Huis van het Kind Pothoek wordt Ummundi georganiseerd. Ummundi is een groep voor zwangere mama's. Samen met de mama's, een begeleider en een vroedvrouw komen we 4x voor de bevalling samen (1 keer per maand) en praten wij over de zwangerschap, bevalling, verandering in het gezin, gezond eten, ... Elke keer wordt ook de bloeddruk, het gewicht en de harttoontjes van de baby opgevolgd. Na de bevalling komen we nog 1x samen met alle mama's en hun baby. Meer info bij Nele (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0474 86 11 83).

Via deze link vind je meer info en wat er te doen is in de verschillende huizen op hun eigen website: https://www.huisvanhetkindantwerpen.be/content/zwanger-en-baby

Meer info kan je vragen via  telefoon of mail.

Materniteiten

In de materniteiten verbonden aan de ziekenhuizen worden infosessies gegeven. Neem hiervoor contact op met  het ziekenhuis waar je wil bevallen.

Tags