logo Zwanger in Antwerpen

Waar kan ik terecht?

Huisartsen

Het is een goed idee om een vaste huisarts te hebben. Je huisarts is je eerste aanspreekpunt in verband met je gezondheid. Indien nodig verwijst hij/zij je door naar een vroedvrouw of gynaecoloog.

 

Vroedvrouwen

De vroedvrouw kan je vertellen hoe je op een gezonde manier zwanger kan worden. Ze kan je uitleggen wanneer je’t meeste kans hebt om zwanger te geraken.

Vroedvrouw vinden?

Je kan ook kosteloos terecht bij de vroedvrouwen op het spreekuur Zwangerschap en Geboorte in de Huizen van het Kind. Kijk even hier wanneer je waar terecht kunt.

Gynaecologen

De gynaecoloog houdt zich bezig met vrouwenziekten en vaak ook met zwangerschappen en bevallingen. Ook bij hem/haar kan je terecht met je vragen als je zwanger wilt worden.

Vraag steeds na of de gynaecoloog geconventioneerd werkt, gedeeltelijk of niet. Als hij/zij geconventioneerd werkt, is het goedkoper. Gewoonlijk betaal je bij een geconventioneerde gynaecoloog 12 € van het bedrag zelf, de rest betaalt je mutualiteit.

Je kan een gynaecoloog in je buurt vinden via je mutualiteit of het ziekenhuis in je buurt. Hoor ook eens bij vriendinnen of zij een gynaecoloog kunnen aanraden.

ECK De Kraamvogel

Je kan bij De Kraamvogel terecht voor een Zorgen- en Twijfelsgesprek. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Meer info vind je op de website.

Expertisecentrum Kinderwens

Hier kan je terecht wanneer het zwanger worden niet zo vlot gaat als je gehoopt had.

Nova Vida

Nova Vida geeft je advies over geboorteplanning.

Meer info?

Fertiliteitscentra

Wanneer zwanger worden moeilijk gaat, kan je terecht bij de fertiliteitscentra in de ziekenhuizen. Laat je huisarts je doorverwijzen.

Huizen van het Kind

In de Antwerpse Huizen van het Kind gaan regelmatig workshops door rond zwangerschapswens, naast de spreekuren van de vroedvouw (zie hierboven bij 'Vroedvrouw'). Meer info op de website van de Huizen van het Kind Antwerpen.

Een kalender met activiteiten in de Huizen van het Kind vind je ook hier op Zwangerinantwerpen.

Tags